Referenties en projecten

Fotostudio / garage unit België

Fotostudio / garage unit België

Na een maandenlange zoektocht hoe we uiteindelijk ons gebouw wilden oprichten, kwamen we per toeval, via internet, terecht bij Hans Heldens. Hij had een modulaire constructie (in de volksmond beter gekend als containergebouw, unit, ...) ter beschikking die voor zo’n 90% kon overeenstemmen met onze bouwvergunning. Gezien onze beider drukke agenda zag Hans er geen probleem in om de komende zondagmorgen af te spreken. Die bewuste zondagmorgen kon het gebouw bezichtigd worden, het betrof een tweedehandse kleuterschool, waarbij we versteld stonden van de gebruikte materialen, de ingewerkte isolatie, de binnenafwerking, de buitenafwerking in staalplaat bekleed met trespa-platen,... .

Enkele uren later waren we er al uit, hierbij moesten we een perfect compromis vinden tussen de goedgekeurde bouwvergunning en de aanpassing van de originele opstelling van het gebouw.

De enige hinderpaal voor de aankoop zou nu nog de levering kunnen zijn. De levering van de modulaire constructie diende via een garageweg te gebeuren, waarbij de maximale breedte zo’n 3m65 was, en deze weg is met nogal wat bochten ...bezaaid...

Dezelfde week nog kwam Hans de bouwlocatie bekijken (toch zo’n 250 km enkel rijden). Hij voorzag geen problemen, mits het auto-vrijhouden van de garageweg, en wat snoeiwerk van overhangende struiken. Hans had zelf contact opgenomen met een plaatselijke kraanman die ook ter plaatse was en die op zijn beurt ook geen problemen voorzag in de plaatsing. Ook de aannemer van de grondwerken was aanwezig. Alle betrokken partijen waren in de gelegenheid om hun werkzaamheden op elkaar af te stemmen. Alles werd tot in de puntjes geregeld zodat de levering en plaatsing zo’n kleine 3 weken later zou kunnen aangevat worden.

Pas nu konden wij opgelucht en met een gerust hart de deal aangaan. 

Op de bewuste dag van levering, stond op het voorziene tijdstip zowel de kraan als een eerste vrachtwagen met het eerste deel van de modulaire constructie paraat om zich, letterlijk, een weg te wrikkelen door de garageweg. Zo volgden er in de loop van de komende uren nog 7 gigantische vrachtwagens.

Onverdroten werd de ene module na de andere opgetild van de vrachtwagen en op de juiste plaats neergepoot en vastgekoppeld, weer of geen weer... regen of geen regen. In de late namiddag stond alles keurig op zijn plaats en werden voortdurend de overlappende trespa-platen gemonteerd.

De dag voordien lagen er enkel betonplaten, nu stond er een schitterend afgewerkt gebouw, die nagenoeg onmiddellijk bruikbaar was

Ik moet nageven dat ik ongelooflijk tevreden ben over zowel het persoonlijk contact, de luisterbereidheid, het meehelpen denken in mijn verhaal, de organisatie en de uitvoering van de werkzaamheden. Een echte aanrader... twijfel je nog...kom gerust eens langs...

Terug naar overzicht